Over DuurzaamInActie.nl

Over ons

Het Bureau voor Duurzame Kwaliteit is in 2008 opgericht door Frances Prins. Ik ben één van de eerst afgestudeerde milieukundige en heb me tijdens mijn hele carriere vooral bezig gehouden bezig gehouden innovatietrajecten. Voorbeelden zijn om als één van de eersten te werken aan afvalscheiding en afvalpreventie, het aftappen van CFK’s uit koelkasten en het invoeren van milieuzorg bij bedrijven. Ik ben een initatiefnemer.

Vanuit BvDK heb ik me de eerste jaren vooral bezig gehouden met het elektrisch rijden met waterstof in vrachtwagens in Overijssel. Het rapport Rijden op waterstof Overijssel is gratis digitaal beschikbaar. Ik ben hierin een innovator.

Terugkijkend zie ik dat mijn centrale thema “bewegen” is. Het in beweging krijgen van organisaties en mensen, het bevorderen van het rijden in schone voertuigen of fietsen en recentelijk ook bij mijn nieuwe BV PersonalHero. Ik ben een ondernemer.

Natuurlijk gaat het ook over mijn eigen bewegen. Ik houd van schaatsen, wandelen, fietsen en eigenlijk alles wat je buiten kan doen. Ik ben een buitenmens.

Nu word ik vooral gevraagd voor het slim benutten van het groene profiel van de organisatie of het bedrijf. Immers daar kan geld mee worden verdiend. Bedrijven kunnen ook veel slimmer samenwerken, dat levert nieuwe nieuwe opdrachten. De Duurzame Ontwikkelingsmaatschappij DuurzOM begeleidt MKB bedrijven om hun bedrijfscontinuiteit te versterken door slim samen te werken aan elkaars duurzame Agenda. Sinds mei 2012 ben ik hiermee op de markt. Ik ben een verbinder.

De nieuwe maatschappelijke thema’s zijn: slim, gezond, mooi, eerlijk, waardevol, positief, groen, bereikbaar, sympatiek, balans, bestendig, degelijk, kwaliteit, samenhang, consequent, innovatief en integraal. Het is leuk dat al deze woorden zo goed aansluiten bij het begrip Twents Noaberschap.